Schéner-nap


 2022.05.11-én iskolánk méltó módon emlékezett meg névadójáról, Schéner Mihály festőművészről. Az iskolai Diákönkormányzat tagjai megkoszorúzták a településünkön található Schéner Mihály emlékművet.

 A nap folyamán a gyerekek felelevenítették és bővítették tudásukat a festő életével kapcsolatosan. Csoportmunkában játékos feladatokat végeztek: puzzle, totó, tabló készítése, festés, színezés. A nap fénypontjaként pedig színek kavalkádjával emlékeztünk meg névadónkról, amikor a gyerekek évfolyamonként különböző színű pólókba öltöztek s „kirakták” a Schéner feliratot.

 A projektnap sikeres megszervezését köszönjük szépen Liker Annának, Dávidné Kintner Ágnesnek, Nagy Antalnénak, Likerné Buzás Editnek, Gácsér Bélánénak, Szigetvári Józsefnénak, Répási Évának, Kotroczóné Holecz Editnek és Mihály Evelinnek . 

 

Madarak és fák napja a Schénerben 


2022.05.10-én iskolánkban a „Madarak és fák napja” alkalmából a gyerekek közös képzőművészeti produkciót alkottak. Egy nagy fa díszíti azóta az iskolánk emeletes épületi folyosóját, melyet az osztályok által készített madarak és virágok díszítenek. A közös munkával emlékeztünk meg a neves napról, erősítve vele a gyermekek természetvédelem iránti elkötelezettségét. A diákönkormányzat a témával kapcsolatosan osztálytermi dekorációs versenyt is hirdetett az alsó és a felső tagozaton. Az I. helyezett osztályok tortát kaptak, melyet a Szülői Közösségnek köszönhetünk. 


Az alábbi eredmények születtek:

-alsó tagozat:I. hely: 4.b                        
                    II. hely:3.b                        
                    III. hely: 3.a

-felső tagozat:I. hely: 5.b                      
                     II. hely:6.a                        
                     III. hely: 5.a 


 

„TeSzedd” a Schénerben  


A  múlt hét folyamán a Schéner Mihály Általános Iskola minden osztálya bekapcsolódott a Boldog Otthon Alapítvány által koordinált „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz. A gyerekek lelkesen gyűjtötték a szemetet, hogy tisztábbá tegyék környezetüket. Köszönjük szépen a Boldog Otthon Alapítvány segítségét! 


 
Oldal:  1 2 [3] 4 ... 23 24 25

Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány


Köszönjük az adó 1 %-ának felajánlását!
Adószám:18389258-1-04