XXI. Medgyesegyházi napok


2013. szeptember 27-én a Schéner Mihály Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a XXI. Medgyesegyházi Napokon. Emlékeztünk Medgyesegyháza híres szülötteire. Első látogatásunk színhelye Medgyesegyháza egyik településrészére, Bánkútra vezetett, ahol az iskola diákjai versekkel megemlékeztek a „búzák atyja"-ként emlegetett Baross Lászlóra, a híres búzanemesítőre.

Majd iskolánk névadójára emlékeztünk Medgyesegyházán, a Schéner Mihály Emlékháznál. A Munkácsy- és Kossuth-díjas magyar festőre, grafikusra, szobrászra, keramikusra és bábtervezőre. Az iskola diákjai versekkel emlékeztek Schéner Mihályra, elhangzott Simai Mihály költő verse is, mely a festő és a költő barátságára utalt.

Végül a XXI. Medgyesegyházi Napok alkalmából tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen iskolánk zászlóavató ünnepség keretén belül átvehette az iskola zászlaját. Vermes Rita intézményvezető Ruck Márton polgármestertől vette át Kémenes Csaba katolikus plébános és Zsíros András evangélikus lelkész által megáldott zászlót.

XXI_medgyesi napok.jpg

Vermes Rita intézményvezető elmondta, hogy 2009. szeptember 25-én vette fel az iskola Medgyesegyháza híres szülöttje után, a Schéner Mihály nevet, négy év után pedig az iskolazászlót. Fontos lépésnek tartotta az iskola életében, hiszen a zászló egy közösség múltjának, jelenének, önazonosságának és önbecsülésének legfontosabb szimbóluma. Hangsúlyozta, hogy a zászlót tisztelet illeti meg és hirdeti a Schéner Mihály Általános Iskola nevét, amire büszke lehet, minden schéneres diák. A továbbiakban sok sikert és eredményes munkát kívánt. Majd a Schéner Mihály Általános Iskola 17 osztálynak 1-1 tanulója osztálya nevében fogadalmat tett a zászlóra, közösen elmondták az eskü szövegét.2013. szeptember 28-án délelőtt az iskola diákjai családtagjaikkal, tanáraikkal, ismerőseikkel közösen részt vettek a Medgyesegyházáért futáson, ahol a mozgás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Vers, próza:
Tóth Roland (5. b)
Csizmadia Bertold  (6. a )
Nagy Panna Zsófia  (6.b)
Kiss Fanni (7.a)
Kovács Klaudia (7. a)
Szigetvári Viktória (7. b)
Abai Zsolt (7. b)
Szellelki Noémi  (8. b )
 
Eskü szövegét elmondták:
Laczó Bence (1.a)
Striffel Míra (1.b)
Kiss Linda Virág (1.c)
Zöllner Csenge (2.a)
Rajtár Dóra Csenge (2.b)
Pap Eszter (3.a)
Krisztof Petra ( 3.b)
Kotroczó Evelin ( 4.a)
Holecz Zoltán (4. b)
Tóth Erik (5.a)
Tóth Roland(5.b)
Csizmadia Bertold ( 6.a)
Szél Anikó (6.b)
Héja Natali Zoé (7.a)
Liker Dóra (7.b)
Zsilinszki János (8.a)
Gajdács Anita (8.b)
 
Zászlót tartotta:
Rálik Medárd (7.a)
 
Műsorvezető, konferanszié:
Hegedűs Mariann (gyógypedagógus)
 

Felkészítő pedagógusok:
Hrabovszki Tünde (magyar-angol szakos tanár)
Muntyán Erika ( magyar szakos tanár)
 

Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány


Köszönjük az adó 1 %-ának felajánlását!
Adószám:18389258-1-04