Pályaorientációs nap
Iskolánkban 2021. október 13-án tartottuk a 2021/2022-es tanév egy egész délelőttöt átfogó, az iskola minden osztályát érintő pályaorientációs napját.
A pályaorientációs nap célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét.
A 7. és a 8. évfolyam tanulói osztályfőnökeikkel Pályaválasztási Vásáron vettek részt a CsabaParkban, ahol megismerkedhettek a közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel, szakmabemutatókon vettek részt. Ezen kívül lehetőségük volt személyes konzultációkra is a továbbtanulási lehetőségekről. A rendezvény segítette a tanulókat abban, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő pályát, szakmát ki tudják választani, amelyben később sikeresen el tudnak helyezkedni.
A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden alsó és felső tagozatos tanulója. A programok összeállításában szerepeltek foglalkozásokhoz, régi mesterségekhez kapcsolódó játékos és rajzos feladatok, szakmák megismerése, képességek és személyes kompetenciák reális felmérésére irányuló tesztek kitöltése.
Köszönjük a nap szervezését az alsó tagozaton Nagyné Varga Erna és Roik Katalin tanító néninek, 5-6. évfolyamon László Henriett tanár néninek. Köszönjük minden pedagógusnak, hogy segítették a nap programjának lebonyolítását!

 

A Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Magyarbánhegyesi Tagintézménye 2021.október 14-én rendezte meg a régió tanulói számára a III. Farkas Zsuzsi Szépíró Versenyt.

A megmérettetésen iskolánkat Szászi Gyula, Nagy Antónia, Kovács Krisztián és Bali Bence képviselte. Nagy Antónia saját korosztályában 2. helyezést ért el, teljesítményére nagyon büszkék vagyunk.

Köszönjük a felkészítő munkáját Nagy Antalné Magdi néninek és a gyermekek kíséretét Fűri-Csomós Gabriella tanár néninek.
 

Tisztelt Szülők! 

A kormány továbbra is lehetővé teszi az oltást a 12. életévet betöltött tanulók számára. Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét jelentkezési lap  kitöltésével jelezze az intézmény felé. A jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot az alábbi linkre kattintva érheti el.


Kérjük a szükséges dokumentumokat kitölteni és aláírni, majd az iskola e-mail címére (medgyesisk@outlook.com) visszaküldeni! Akinek nincs lehetősége e-mail küldésre vagy nyomtatásra, az az iskolában, a titkárságon is kitöltheti a szükséges dokumentumokat. 

Tisztelettel kérjük Önöket az együttműködésre!                                                                                                              dr. Sióréti Gabriella                                                                             intézményvezető 
 
Oldal:  [1] 2 3 ... 13 14 15


Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány


Köszönjük az adó 1 %-ának felajánlását!
Adószám:18389258-1-04