Témahét az alsóban


2020/2021
Állatok Témahét 2021. április 12-16.

temahet_also_2020-2021-01.jpg
temahet_also_2020-2021-02.jpg
temahet_also_2020-2021-03.jpg
2012/2013

Hétmérföldes csizmában- Mesehét a Schénerben

temahet_also_2013-2014.jpg2014. március 3-7 között iskolánk pedagógiai programja szerint az alsós munkaközösségünk projekthetet szervezett, melynek témájául a mesék világát választottuk. „Hétmérföldes csizmát húztunk” s bejártuk e gyermekek szívének kedves vidéket.  Egész héten változatos programok szolgálták a gyerekek szórakozását, s közben persze sok okos dolgot megtanultak ezzel a témával kapcsolatban.

A hétfői projektnyitón Szigetvári Józsefné Rózsika néni keltette fel a gyerekek érdeklődését a programok felsorolásával. Ezt követően megnéztük a Csizmás Kandúr című mesét.

Délelőttönként az osztályok ellátogattak az iskolai vagy a városi könyvtárba, ahol a könyvtáros néni tartott érdekes foglalkozást, majd meselottót töltött ki minden résztvevő. A hét során meseillusztrációk is készültek, meséket írtak s mesedalokat is tanultak a gyerekek. 

Délutánonként kézműves játszóházba vártuk a gyermekeket, ahol  elkészítettük A nagy ho-ho-horgász kukac barátját, a török császárral szembeszálló kiskakast, a kis hableánnyal úszkáló halakat, és a Rió című mese papagáját is.

Szerda délután az 1-2. és a 3-4. évfolyamosoknak Mesevetélkedő is volt, ahol játékos feladatok tették próbára a csapatok tudását. 

Pénteken a projektzáró rendezvényen Likerné Buzás Edit tanító néni beszédében összefoglalta, mi minden történt a projekt során, milyen produktumok születtek a délelőtti és a délutáni foglalkozásokon. Meghallgattuk az elkészült meséket, betanult dalokat. Ezután következett a díjak, oklevelek kiosztása azon tanulóinknak, akik helyezést értek el a versenyek alkalmával. A projekt keretében osztottuk  ki az alsó tagozatosoknak a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány által  meghirdetett A kedvenc mesém”rajzpályázat jutalmait is. A projekt utolsó mozzanataként a megírt mesékből, az elkészített illusztrációkból, különböző kézműves alkotásokból megrendezett kiállítást tekinthették meg a diákok, tanárok a Jókai utcai iskolaépület folyosóján. 

Szervezőként örülünk, hogy iskolánk tanulói minden programon szép számmal megjelentek, jól érezték magukat.  A projekt sikerét mi tükrözhetné jobban a fotókon is látható elmélyülten dolgozó vagy éppen vidáman mosolygó gyermekeknél, a rengeteg csodás produktumnál. Reméljük, tanulóink nem csak ezen élményekkel gazdagodva, hanem a mesék, történetek, kapcsán az olvasást megkedvelve és gyakorolva folytatják tanulmányaikat. Bízunk benne, hogy ez a generáció felnőttként, szülőként egyre többet olvas majd gyermekeiknek. 

A projekthét fő szervezője Likerné Buzás Edit és Szigetvári Józsefné volt, de természetesen nem jött volna létre a többi tanító néni munkája nélkül. Köszönjük a segítségüket és közreműködésüket a lebonyolításban. Köszönjük Szűcs Judit városi könyvtárosnak is az együttműködést. A játszóházhoz szükséges alapanyagokat, a versenyek győzteseinek ajándékait, s minden résztvevőnek egy kis kitűzőt a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány biztosította. Segítségüket nagy tisztelettel köszönjük meg.

Képes összefogalaló megtekintéséhez kattints ide!

Képes zárónap megtekintéséhez kattints ide!


Likerné Buzás Edit és Szigetvári Józsefné 
 

Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány


Köszönjük az adó 1 %-ának felajánlását!
Adószám:18389258-1-04