Schéner Mihály Általános Iskola

Témahét az alsóban


2020/2021
Állatok Témahét 2021. április 12-16.

temahet_also_2020-2021-01.jpg
temahet_also_2020-2021-02.jpg
temahet_also_2020-2021-03.jpg
2012/2013

Hétmérföldes csizmában- Mesehét a Schénerben

temahet_also_2013-2014.jpg2014. március 3-7 között iskolánk pedagógiai programja szerint az alsós munkaközösségünk projekthetet szervezett, melynek témájául a mesék világát választottuk. „Hétmérföldes csizmát húztunk” s bejártuk e gyermekek szívének kedves vidéket.  Egész héten változatos programok szolgálták a gyerekek szórakozását, s közben persze sok okos dolgot megtanultak ezzel a témával kapcsolatban.

A hétfői projektnyitón Szigetvári Józsefné Rózsika néni keltette fel a gyerekek érdeklődését a programok felsorolásával. Ezt követően megnéztük a Csizmás Kandúr című mesét.

Délelőttönként az osztályok ellátogattak az iskolai vagy a városi könyvtárba, ahol a könyvtáros néni tartott érdekes foglalkozást, majd meselottót töltött ki minden résztvevő. A hét során meseillusztrációk is készültek, meséket írtak s mesedalokat is tanultak a gyerekek. 

Délutánonként kézműves játszóházba vártuk a gyermekeket, ahol  elkészítettük A nagy ho-ho-horgász kukac barátját, a török császárral szembeszálló kiskakast, a kis hableánnyal úszkáló halakat, és a Rió című mese papagáját is.

Szerda délután az 1-2. és a 3-4. évfolyamosoknak Mesevetélkedő is volt, ahol játékos feladatok tették próbára a csapatok tudását. 

Pénteken a projektzáró rendezvényen Likerné Buzás Edit tanító néni beszédében összefoglalta, mi minden történt a projekt során, milyen produktumok születtek a délelőtti és a délutáni foglalkozásokon. Meghallgattuk az elkészült meséket, betanult dalokat. Ezután következett a díjak, oklevelek kiosztása azon tanulóinknak, akik helyezést értek el a versenyek alkalmával. A projekt keretében osztottuk  ki az alsó tagozatosoknak a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány által  meghirdetett A kedvenc mesém”rajzpályázat jutalmait is. A projekt utolsó mozzanataként a megírt mesékből, az elkészített illusztrációkból, különböző kézműves alkotásokból megrendezett kiállítást tekinthették meg a diákok, tanárok a Jókai utcai iskolaépület folyosóján. 

Szervezőként örülünk, hogy iskolánk tanulói minden programon szép számmal megjelentek, jól érezték magukat.  A projekt sikerét mi tükrözhetné jobban a fotókon is látható elmélyülten dolgozó vagy éppen vidáman mosolygó gyermekeknél, a rengeteg csodás produktumnál. Reméljük, tanulóink nem csak ezen élményekkel gazdagodva, hanem a mesék, történetek, kapcsán az olvasást megkedvelve és gyakorolva folytatják tanulmányaikat. Bízunk benne, hogy ez a generáció felnőttként, szülőként egyre többet olvas majd gyermekeiknek. 

A projekthét fő szervezője Likerné Buzás Edit és Szigetvári Józsefné volt, de természetesen nem jött volna létre a többi tanító néni munkája nélkül. Köszönjük a segítségüket és közreműködésüket a lebonyolításban. Köszönjük Szűcs Judit városi könyvtárosnak is az együttműködést. A játszóházhoz szükséges alapanyagokat, a versenyek győzteseinek ajándékait, s minden résztvevőnek egy kis kitűzőt a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány biztosította. Segítségüket nagy tisztelettel köszönjük meg.

Képes összefogalaló megtekintéséhez kattints ide!

Képes zárónap megtekintéséhez kattints ide!


Likerné Buzás Edit és Szigetvári Józsefné 

Legújabb látogatók