Schéner Mihály Általános Iskola


2021.10.13.-Pályaorientációs nap

Írta: Administrator - péntek 15 október 2021 - 12:09:08 |


Pályaorientációs nap
Iskolánkban 2021. október 13-án tartottuk a 2021/2022-es tanév egy egész délelőttöt átfogó, az iskola minden osztályát érintő pályaorientációs napját.
A pályaorientációs nap célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét.
A 7. és a 8. évfolyam tanulói osztályfőnökeikkel Pályaválasztási Vásáron vettek részt a CsabaParkban, ahol megismerkedhettek a közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel, szakmabemutatókon vettek részt. Ezen kívül lehetőségük volt személyes konzultációkra is a továbbtanulási lehetőségekről. A rendezvény segítette a tanulókat abban, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő pályát, szakmát ki tudják választani, amelyben később sikeresen el tudnak helyezkedni.
A pályaorientációs napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden alsó és felső tagozatos tanulója. A programok összeállításában szerepeltek foglalkozásokhoz, régi mesterségekhez kapcsolódó játékos és rajzos feladatok, szakmák megismerése, képességek és személyes kompetenciák reális felmérésére irányuló tesztek kitöltése.
Köszönjük a nap szervezését az alsó tagozaton Nagyné Varga Erna és Roik Katalin tanító néninek, 5-6. évfolyamon László Henriett tanár néninek. Köszönjük minden pedagógusnak, hogy segítették a nap programjának lebonyolítását!Nyomtatóbarát változat

Legújabb látogatók