„A teljes Írás Istentől ihletett…”  

DSC_6916.JPG

2014. május 14-én rendkívüli magyar órán vett részt az 5. évfolyam. Bicskei Róbert adventista lelkipásztor interaktív előadásában az „élet könyvébe”, a Biblia világába kaptak betekintést tanulóink. A bibliai felfedezőút állomásai a következő területek voltak: keletkezés, felépítés, szerzők, műfajok, régészeti kutatások, fordítások, nyomtatás, üzenet, értékek. A szemléletes és változatos előadásból újszerű, hasznos és érdekes információkhoz jutottak a diákok. Megtudtuk, hogy a több mint 40 „bibliaíró” különféle foglalkozásokból és szituációkból (pásztor, vámszedő, orvos- pusztában, börtönben, száműzetésben) kapott elhívást Isten szavának tolmácsolására.

Hangfelvételről, eredeti héber nyelven megszólaló rabbi előadásában hallottuk a 23. zsoltárt, valamint görögül az Úri Imádságot is. Felemelő volt érzékelni a nyelvi különbségeket, melyek átjárták a bibliai szövegeket. Az irodalmi műfajok tárházával ismerkedtek meg a gyerekek: a törvényektől eljutottunk a bölcsességirodalom kijelentéséig, majd az evangéliumok tanításán át az imádságok, énekek, levelek világába is betekintettünk az előadó segítségével. 

DSC_6917.JPG
Mindenki számára érdekes információ volt, hogy a Jeruzsálemben található Izraeli Múzeum kupolájának formája a különleges „lelet” megtalálásának körülményeire mutat, emlékeztet. Meglepődtek a diákok, hogy a Bibliát 2167 különböző nyelvre fordították le /és ez a munka továbbra is folyamatos/; valamint a Szentírás 355 nyelvre történő interpretálása is hihetetlen adat volt számukra. 

A történelem folyamán számos ember került kapcsolatba a Szentírással, mégis kevesen vannak azok, akik a fordítás szolgálatában dolgozhattak. A többség köszönetét fejezi ki napjainkban is a tanítások ismeretéből fakadó lehetőségért, mely biztosítja a mindennapi életben a személyes kapcsolatot Istennel, és az Ő kijelentésével.

A Holt-tenger mellett talált tekercsek történetéből megtudhatták a gyerekek, hogy Isten szava élő és ható. A könyvek könyvének aktuális üzenetei szívünk legmélyebb zugáig is eljutnak:  „Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását.” /Péld.16,9/ „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.”  /2 Tim.3,16-17/

DSC_6918.JPG
„ Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik.” /Máté 4,4/
A Szentírás soha nem lehet olyan mély, amibe egy csecsemő vagy egy aggastyán  belefulladna … mindig, mindenki számára örök üzenete van.
 Kívánom, hogy mindenki tapasztalja meg Isten kegyelmét az életében a bibliai értéküzenet által.      
                                                                                                                                                                                                   Pataky László 
 
Oldal:  1 2 3 ... 39 [40] 41 42 43 44

Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány


Köszönjük az adó 1 %-ának felajánlását!
Adószám:18389258-1-04
Nincsenek események a hónapban.

HKSCPSV1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031