Schéner Mihály Általános Iskola sportcsarnok 2015. 02. 19.

A Csipa Sport és Szabadidő Egyesület szervezésében a DINI fantázia névre hallgató mozgásra alapuló elektronikus képességfejlesztő rendszert próbálták ki tanulóink testnevelés órán ezen a napon.  A tanulók a feladatkártyán kapott  kérdésekre a választ  a sportcsarnok különböző pontjain elhelyezett betűk megfelelő sorrendben való leolvasásával oldották meg,  egy a kezükben lévő elektronikus eszköz segítségével . A helyes válaszokat a számítógépen ellenőrizhették le. A jó megoldás mellett számított a gyorsaság is, ezért folyamatosan ide-oda futó gyermekeket lehetett látni a sportcsarnokban. 

A tanulók a lövészet alapjaival is ismerkedhettek egy lézerpuska segíségével. 
 

Elismerő oklevelet kaptunk a rajzainkért2015. január 14-én elismerő oklevelet hozott a posta. A Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány  részt vett a SIÓ Eckes Kft által kiírt pályázaton, ahol iskolatáskákat lehet nyerni rászoruló gyermekek részére. A pályázat része volt , hogy az iskolából azok a gyermekek, akik nem szerepelnek a pályázatban érintettként, készítsenek rajzot “Adj tanácsot a SIÓ Vitatigrisnek, mivel, hogyan segítsen a gyermekeknek?( a Vitatigris a SIÓ kabalafigurája) címmel. A sok szép rajz elismeréseként kaptuk meg a cég elismerő oklevelét.


SAM_9758.JPG

A képeken a rajzok készítői , felkészítőik és Vermes Rita igazgató néni, akitől átvehettük az elismerő oklevelet! 

SAM_9761.JPG
SAM_9765.JPG

 teis01.jpg

A téli szünet után megújult erővel folytatja munkáját a Schéner Mihály Általános Iskola TEIS csapata. Folynak a megbeszélések különböző szinteken. Volt már találkozó a KLIK megbízott igazgatója, Bánki András és a magyarbánhegyesi kollégák részvételével. Kéthetente tart megbeszélést Vermes Rita intézményvezető asszonnyal a program trénere Tóth Andrásné, aki a mentorokkal, Gácsér Bélánéval és Nagy Attilával is találkozik  a tapasztalatok egyeztetése céljából. Ami azonban a legfontosabb, a mentorok és a tréner is foglalkozik a gyermekekkel, akik az elmúlt két hónap során már jó néhány sportos programot lebonyolítottak. Haladunk a fő cél, a felnőtt irányítása nélküli önálló TEIS rendezvények felé. Most éppen a Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány „Nebulókért” 10 próba elnevezésű versenyének 6. próbájához állítják össze a gyermekek a feladatokat. A versenyek lebonyolítása is rájuk vár! 


PC110459.JPG

SAM_9214.JPG

SAM_9215.JPG

SAM_9284.JPG

SAM_9751.JPG

SAM_9752.JPG
 
Oldal:  1 2 3 ... 14 [15] 16 17


Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány


Köszönjük az adó 1 %-ának felajánlását!
Adószám:18389258-1-04