Schéner Mihály Általános Iskola


Happy hét

Írta: Administrator - szerda 25 március 2015 - 18:37:18 |Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) 2015-ben hatodik alkalommal hirdette meg a Happy-hét elnevezésű vízfogyasztást népszerűsítő programját, melyhez idén iskolánk is csatlakozott. A Happy –hét 2015. március 23-27-ig tart. A program célja, hogy a gyerekek megismerjék a vízfogyasztás előnyeit és cukros üdítőitalok helyett vizet igyanak, törekedjenek az egészséges életmód elérésére. A tanulók az OÉTI által kidolgozott szemléletes, a gyerekek nyelvén megfogalmazott interaktív oktatóanyag segítségével az egészséges folyadékfogyasztási szokásokat, az ivóvíz fontosságát ismerhették meg.


Nyomtatóbarát változat


Tájékozódási játék

Írta: Administrator - péntek 20 február 2015 - 13:34:02 |


Schéner Mihály Általános Iskola sportcsarnok 2015. 02. 19.

A Csipa Sport és Szabadidő Egyesület szervezésében a DINI fantázia névre hallgató mozgásra alapuló elektronikus képességfejlesztő rendszert próbálták ki tanulóink testnevelés órán ezen a napon.  A tanulók a feladatkártyán kapott  kérdésekre a választ  a sportcsarnok különböző pontjain elhelyezett betűk megfelelő sorrendben való leolvasásával oldották meg,  egy a kezükben lévő elektronikus eszköz segítségével . A helyes válaszokat a számítógépen ellenőrizhették le. A jó megoldás mellett számított a gyorsaság is, ezért folyamatosan ide-oda futó gyermekeket lehetett látni a sportcsarnokban. 

A tanulók a lövészet alapjaival is ismerkedhettek egy lézerpuska segíségével. 


Nyomtatóbarát változat


Adj tanácsot a SIÓ Vitatigrisnek.

Írta: Administrator - szerda 21 január 2015 - 11:31:19 |


Elismerő oklevelet kaptunk a rajzainkért2015. január 14-én elismerő oklevelet hozott a posta. A Medgyesegyházi Nebulókért Alapítvány  részt vett a SIÓ Eckes Kft által kiírt pályázaton, ahol iskolatáskákat lehet nyerni rászoruló gyermekek részére. A pályázat része volt , hogy az iskolából azok a gyermekek, akik nem szerepelnek a pályázatban érintettként, készítsenek rajzot “Adj tanácsot a SIÓ Vitatigrisnek, mivel, hogyan segítsen a gyermekeknek?( a Vitatigris a SIÓ kabalafigurája) címmel. A sok szép rajz elismeréseként kaptuk meg a cég elismerő oklevelét.
koszonjuk_sio.JPG

Nyomtatóbarát változat

Oldal:  1 2 3 ... 14 [15] 16 17

Legújabb látogatók